5 Tips om gelukkiger te worden

5 tips om gelukkiger te worden.

 • Het beslissen: het klinkt vreemd maar het is gewoon een beslissing die je maakt en vanaf de beslissing valt merk je ook de dingen anders op.
 • Dankbaarheid: als je gaat slapen of je staat op doe dit dan met dankbaarheid, ga even na waarvoor je dankbaar bent. Het houd je weg van storende gedachtes en brengt je helemaal in het nu. (je bent bv dankbaar dat je wakker mocht worden en dat je gezond bent. )
 • Helpen: help iemand met iets zonder er iets voor terug te willen. Door iemand te helpen zorg je ervoor dat je je aandacht verlegd en dat je je goed voelt dat je iets kan betekenen voor iemand.
 • Beweeg: zet een leuk deuntje op en dans, ga even wandelen, doe een kleine workout of neem deel aan een groepsactiviteit. Dit zorg voor ervoor dat er geluksstofjes, zoals serotonines en dopamines worden vrijgegeven in je hersenen die ervoor zullen zorgen dat je je beter voelt en dus ook minder aan die verstorende gedachtes zal denken.
 • Natuur: zoek de natuur op, de natuur heeft steeds eenzelfde lage frequentie wanneer we over energie spreken. Het is een makkelijke frequentie om jezelf in onder te dompelen. Je wordt 1 met de natuur, de natuur oordeelt niet, de natuur verwelkomt je om een rustige en verademende manier. Na een natuur momentje voel je je instant lichter en content.

5 tips voor een betere nachtrust

 • No screens: vermijd schermtijd voor het slapengaan. Vermijd dat je opgaat in de hetze van social media vlak voor het slapen, probeer 30 a 60 min voor je gaat slapen niet meer op je gsm of laptop te kijken.
 • Ritueel: creëer een gewoonte voor het slapen waarvan je weet dat die je tot rust brengt. Dit kan een 15 min yoga zijn. Dit kan een lekker warm badje zijn.
 • Dankbaarheid: leg een boekje naast je bed en noteer hierin vlak voor je je ogen sluit 3 tot 5 dingen waarvoor je dankbaar bent dat ze die dag gebeurd zijn. Je kan er wel 100 opnoemen maar hou het bij 3 tot 5. Zo is de allerlaatste actie voor je gaat slapen een positieve actie waarvan je het positieve en warme gevoel ook meeneemt in je slaap eerder dan de mallemolen op volle toeren te laten draaien.
 • Lezen: lees een aantal pagina’s in een paperback boek, niet op je tablet want die leggen we weg een uur voor bedtijd. Lezen in bed zorgt ervoor dat we ons lichaam nestelen in een constante makkelijke houding en we vertragen ook automatisch onze ademhaling en we doen onze ogen zwaar worden door dat lezen.
 • Consistentie: zorg ervoor dat je bij het ontwaken je bed meteen opdekt zodat je ‘s avonds een mooi ordelijk en zalig opgedekt bed treft vlak voor het slapen. Dit nodigt uit om te gaan slapen en maakt je happy dat je bed je uitnodigt eerder dan afstoot wanneer het vol kleren ligt en niet opgedekt is. Je kan ook met lekkere geurtjes werken die de slaap stimuleren.
 •  

Deel dit artikel