Your SMILE your SUPERPOWER

Your SMILE your SUPERPOWER

Laat ik meteen beginnen met een vraagske..

Wanneer was de laatste keer dat ge glimlachte of echt schaterlachte?

Ge kent het wel dat lachen zonder geluid, uw gezicht maakt geweldige grimassen, uw buikspieren zijn in overdrive, tranen springen in uw ogen en er komt geen geluid uit uwe mond. De beste vorm van lachen, ni?

Wanneer was dat?

Sinds een 2 jaar ben ik geobsedeerd en gepassioneerd om de mensen terug te leren glimlachen. 

‘t Is iets wat ik zo hard mis in het straatbeeld en waarvan ik overtuigd ben dat het veel leed kan verhelpen in de wereld. Ne simpele glimlach! 

Het onderwerp de glimlach is zo intens dat ik best begin bij het begin, laten we dit dan maar meteen PART 1 noemen.  

Ik begin graag met een kleine shocker!

We lachen als volwassen mensen een mooie 10-15 x per dag. Lijkt het je weinig, genoeg of veel?  

Naar mijn mening is dit al beter dan niets al ben ik ervan overtuigd dat dit pakken beter kan.  

Als je weet dat glimlachen of lachen je productiviteit verhoogd, je weerstand, je humeur verbeterd en zo veel meer dan vind ik die15 x per dag niet genoeg.  

Waar zijn we dan met onze SMILE gebleven?

Wel ergens in onze opvoeding hebben onze smiles achtergelaten. We zijn gconditioneerd geweest dat we niet kunnen/mogen lachen wanneer we dat maar willen. We “moeten” ons vaak serieus houden, we “horen” ons aan te passen aan onze omgeving, je kan niet altijd lachen, …. Dat zijn stellingen die ons ingepompt zijn door de maatschappij. 

(Ik geef je graag ook meteen de pure feiten zoals het feit dat kinderen 350-400 keer per dag glimlachen, ja ge leest het goed. Ze lachen tot 400 x per DAG) 

Nu, als je weet dat glimlachen al die positieve resultaten boekt en zelfs meer tot een verjongend effect geven, tot zelfzekerder overkomen, tot zelfs geluksgevoel overbrengen dan vraag ik me af waarom het ons afgeleerd is geweest. Eentje om over na te denken.  

Dus doe jezelf en je omgeving een plezier lach vandaag, morgen, overmorgen… lach naar de persoon die naast u zit wanneer je dit leest, hop doe het, Je kan er alleen maar gelukkiger van worden. 

Spread smiles not hate! 

Deel dit artikel