STOP ermee!

STOP ermee!

Maak jij, net zoals bijna iedereen, graag op 31/12 goede voornemens? 

Ben jij ook zo vrijgevig met een aantal beloftes te maken om jouw nieuwe jaar beter in te zetten? 

Wel, Ik zeg, STOP ERMEE… 

Waarom stoppen hiermee?

Silhouette of a man making a stop gesture stopping collapsing dominos

Das heel simpel. We smijten in de vriendenkring of in familiekring graag onze goede voornemens op tafel. Op die manier hebben we vele getuigen van onze “beloftes” aan onszelf. Daarbovenop creëren we voor onszelf, heel onbewust, extra druk om onze beloftes na te komen.  

We starten bv op 01 januari met een gezonder leven, meer gym en minder snoep of zelfs geen suiker en vetten meer. We maken de belofte om minstens 4 x/week naar de gym te gaan. 

Alleen, we maken  deze belofte of dit goede voornemen soms onder de druk of de hype in groepsvorm want je wil toch niet de enige zijn die geen voornemens vooropstelt. En daar maken we het onszelf al moeilijk…  

We maken die belofte(s) zonder goed te beseffen hoe we deze gaan moeten “volhouden” in ons dagdagelijkse leven, in combinatie met werk en gezin en hobby.  

We zijn super enthousiast om te beginnen want het is heel even spannend en we zijn opgehyped door onze vrienden en familie maar dan….. 01/01/**** 

We starten met dat goede voornemen en op 02/01/**** geven we al de brui eraan.  

Misschien houden we het 1 week of misschien zelfs 2 vol maar dan is het ook gedaan. We beseffen dat deze belofte niet in ons dagelijks leven past, alleszins niet helemaal en we stoppen. We komen onze belofte niet na. En we waren er nog ZO ENTHOUSIAST over…..  

Daarom, naar mijn gevoel, maak je beter geen goede voornemens (beloftes) want je stelt jezelf onbewust teleur wat ervoor zal zorgen dat je minder gemotiveerd zal zijn in de toekomst om beloftes naar jezelf of anderen toe na te komen. Denk maar aan “ik ga vanaf nu om 06u opstaan ipv 7u.  Zo herkenbaar, I feel you!  

Wat hier erbij komt is dat we op deze manier eigenlijk op een gouden plateau’ke aankondigen dat het oké is dat anderen hun belofte naar jou toe ook breken, want je hebt immers zelf het voorbeeld gegeven dat beloftes breken of die goede voornemens helemaal oké is.   

Laten we daarom stoppen met onze goede voornemens en eerder 1 ding afspreken: 

Laten we vanaf 01 januari des te meer genieten van de mooie dingen in ons leven en laten we meer doen van de dingen die ons een goed gevoel geven.  

Laat ons onszelf minder onnodige druk opleggen en gewoon met de flow van het leven meegaan en zien wat we kunnen wanneer we het kunnen.  

NO pressure 

NO stress 

NO disappointments 

Heb je na het lezen van deze blog vragen of voel je je getriggerd aarzel dan niet om me te contacteren.  

Ik help je graag naar een stressloos leven, naar een leven vol good vibes en less pressure.  

Beluister de podcast over deze blog via alle platformen op vision by c en deel gerust jouw constructieve vriendelijke mening.  

 

Much love 

Chrisje 

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *